FA Solutions har som mål att göra fondförvaltning roligt igen

Den 7 november var FA Solutions värd för ett frukostseminarium på Berns i Stockholm där vi demonstrerade hur vår produkt, FA Platform, hjälper fondförvaltningföretag att automatisera sin verksamhet. Kan det vara så att med en flexibel omfattande portföljhanteringslösning för back, middle & front office blir fondhantering inte bara effektivare utan även roligare.

Det var fantastisk att se nuvarande kunder och nya ansikten i det fullsatta rummet på torsdagsmorgonen för några veckor sedan. Om du inte kunde komma, här är en snabb översikt över vad vi presenterade på vårt frukostseminarium Automatisk Fondförvaltning och Distribution av Era Fonder / “Make Fund Management Fun Again.”


Några värdefulla insikter vi hoppas ni fick med er är hur enkelt det är att onboarda en kund i FA Client Front, bland annat med hjälp av BankID lösning, som i sin tur resulterar i en investeringsplan och insättning av kapital. Investeringar kan därefter genomföras utifrån kundens investeringsplan eller densammes individuella ordrar.

Genom fondmodulen beräknas NAV (Net Asset Value) för fonden och andelsägarregistret uppdateras med kundens ordrar. Fondförvaltaren placerar den nya likviditeten i fonden genom att rebalansera fondportföljen eller genom enskilda transaktioner. Dessa transaktioner kontrolleras mot fondens uppsatta limiter innan de skickas ut i marknaden för exekvering (pre-trade).

Slutkundens portfölj är därmed investerad och transaktionerna avspeglas för kunden i FA Client Front med möjlighet att genomlysa innehaven.

Detta var en kort sammanfattning av vår plattform demo på ett övergripande plan. FA Platform är en modern flexibel lösning som kan anpassas till hur ni vill bedriva verksamheten idag och i framtiden snarare än begränsa er.

Annat värt att veta om FA Platform:

 • FA är en plattform med all information i ett och samma system & databas
 • FA Platform hjälper er att hantera rapportering genom att automatisera:
  – NAV rapportering till förvaringsinstitut, NAV Center, Morningstar osv
  – Bloomberg XLS-export för daglig rapport av fondinnehållet
  – Myndighetsrapportering
 • Eliminera manuella steg och integrera enkelt genom APIer med andra system:
  – Riskhanteringssystem
  – Handelsplattformar
  – Instrumentdataleverantörer
  – KYC lösningar från externa leverantörer
  – PEP-, Sanktions-, och verifiering av firmatecknare
 • FA Platform stödjer beräkning av upplupna avgifter och rabatter
 • Vår lösning automatiserar även avstämning mot förvaringsinstitut

Vi träffas gärna och berättar mer om hur FA Platform förenklar och gör det roligare i det dagliga arbetet med fonder. Hör av er genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på sales@fasolutions.com så hjälper vi dig genom vår lösning för att se om det passar dina specifika affärsbehov.

Och vill ni lära er mer om FA Platform och träffa branschkollegor bör ni hålla ett öga på våra kommande events.


 

If you wish to hear more about how we can help your business, just leave your email address below and we will be in touch   
   
  About the Author