FA & Max Matthiessen

04-12-2019 FA Solutions levererar ny lösning för diskretionär kapitalförvaltning till Max Matthiessen

För omedelbar release

Stockholm 04-12-2019   FA Solutions kan med glädje presentera ännu en lyckad implementering av sitt moderna och flexibla portföljförvaltningssystem i samband med att Max Matthiessen lanserar ett antal nya tjänster för diskretionär kapitalförvaltning.

Max Matthiessen, en del av Willis Towers Watson Group, är Nordens ledande konsult och förmedlare inom försäkring, förmåner, HR samt sparande. Bolaget har tillhandahållit finansiella lösningar till sina kunder under de senaste 125 åren.

Som ett led i en större satsning inom Wealth Management breddar Max Matthiessen sitt kunderbjudande med ett antal nya tjänster. Företaget introducerar fler diskretionära tjänster inom kapitalförvaltning, t.ex. egen depåplattform, som hanteras i FA-plattformen. Utöver den befintliga förvaltningen av företagsobligationer kompletterar man erbjudandet med investeringar i aktier, räntor och alternativa tillgångar. Som bonus kan Max Matthiessenens kunder nu också ta del av dessa funktioner i en ny kundportal.

FA Solutions valdes till att hantera den tekniska implementeringen för satsningen. Det finsk-svenska Fintech bolaget hanterade implementationen från början till slut. Projektet inkluderade bland annat funktionalitet för rebalansering, modellportföljhantering, trading och en ny kundportal. Implementationen var klar inom fyra månader och låg under den förväntade budgeten.

”Vi är mycket glada över den nya lanseringen. Den har mottagits med stor entusiasm internt. Rådgivarna är imponerade av den nya onlineportalen som tar bort mycket av den mödosamma administrationen och istället låter dem fokusera på service till kunderna. FA-teamet gjorde ett utmärkt jobb. De lyssnade och förstod våra behov. Den slutgiltiga lösningen var väl genomtänkt och speciellt designad för att matcha våra behov. 

Detta är bara starten för oss, och vi ser fram emot att ta nästa steg! Vi känner oss trygga med att ha FAs stöd och leveranser av nya lösningar som gör att vi kan växa tillsammans,” kommenterar Henrik Nilsson VD på Max Matthiessen Värdepapper AB.

”Från FA Solutions sida är vi väldigt stolta över att få leverera denna systemlösning till Max Matthiessen som möjliggör deras nya tjänst. Vi ser fram emot ett gott samarbete många år framöver,” FA Solutions Sverige.

Want to know more about the FA platform? Leave your details and we will be in touch.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.Share this Post