20.11.2017 Kuntarahoitus auttaa kuntia digitalisaatiossa

Kuntarahoitus Oyj, Municipality Finance Plc

Helsinki 20.11.2017. Julkaistavissa heti.

Rahoitussopimusten digitalisointi mahdollistaa tehokkuuden ja läpinäkyvyyden.

Kuntarahoitus tarjoaa kunnille digitaalisia palveluita, joilla voidaan nopeuttaa ja automatisoida julkisen rahoituksen prosesseja. Viimeisimpänä avauksena Kuntarahoituksen tarjoama rahoitussopimusten hallintapalvelu laajennetaan tukemaan myös sijoitustoimintaa.

Kunnallinen omaisuus harvoin rajoittuu vain listattuihin arvopapereihin, vaan sisältää myös reaaliomaisuutta, kuten maata ja kiinteistöjä. Palvelun laajentumisen myötä kunnat voivat hallita monenlaista omaisuutta yhdessä järjestelmässä. ”Esimerkiksi investointien suunnittelun kannalta on tärkeää tietää sijoitusten tuottavuudesta. Lisäksi monet kunnat ovat ulkoistaneet sijoituksiaan varainhoitajille, joiden tuotto- ja kustannustasoja on pystyttävä vertailemaan”, taustoittaa Hannes Helenius, FA Solutionsin hallituksen puheenjohtaja.

Kuntarahoitus kehittää palveluitaan asiakaslähtöisesti. ”Tämä on erittäin toivottu lisä Kuntarahoituksen palveluihin. Talouden kokonaiskuvan seuranta ja raportointi helpottuvat, kun velat ja varat ovat hallittavissa yhdessä järjestelmässä. Lisäksi pystymme tekemään kaupungin taloudenhoitoa yhä läpinäkyvämmäksi, joka on erityisen tärkeää julkiselle organisaatiolle”, hanketta pilotoiva Turun kaupungin rahoituspäällikkö Kari Pentti lisää.

Laajennuksessa kumppanina toimii suomalainen finanssiteknologiayritys FA Solutions. ”Ajatuksenamme on tarjota kunnille palveluita ekosysteemissä kumppaniemme kanssa. Toiminta on tehokasta, kun jokainen verkoston jäsen keskittyy omaan ydinosaamiseensa,” kommentoi Kuntarahoituksen rahoituspäällikkö Jukka Leppänen. Ruotsissa vastaava toimija Kommuninvest on tarjonnut ruotsalaisille kunnille ja maakunnille samanlaista palvelua vuodesta 2016 lähtien.

Lisätiedot:

Jukka Leppänen, Kuntarahoitus
rahoituspäällikkö
jukka.leppanen(at)kuntarahoitus.fi
050 5910 934

Hannes Helenius, FA Solutions
partneri
hannes.helenius(at)fasolutions.com
020 7118 514

Vasemmalla Jukka Leppänen ja Okko Rostedt, Kuntarahoitus. Keskellä Kari Pentti, Turun kaupunki. Oikealla Jaakko Suhonen ja Hannes Helenius, FA Solutions.

****

Kuntarahoitus Oyj on Suomen kuntien, Kevan ja valtion omistama rahoituslaitos, joka tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluja kuntasektorille ja sosiaaliseen asuntotuotantoon. Yhtiön tavoitteena on auttaa asiakkaitaan menestymään tarjoamalla monipuolisia palveluja ja ratkaisuja investointien suunnitteluun ja rahoitukseen. Kuntarahoituksen myöntämällä rahoituksella rakennetaan suomalaisten hyvinvointia. www.munifin.fi

FA Solutions Oy on Pohjoismaiden johtava finanssialan ohjelmistotoimittaja. FA Solutions tarjoaa työkalut salkunhallintaan, sijoitusanalytiikkaan, raportointiin, asiakashallintaan sekä sijoitustuotteiden myyntiin – kaiken yhdestä järjestelmästä, joka on aina saatavilla niin tietokoneilla kuin mobiililaitteillakin. FA Solutionsin ratkaisu koostuu moduuleista, joten ohjelmisto on helposti ja nopeasti räätälöitävissä yksittäisen asiakkaan tarpeisiin. www.fasolutions.com

Want to know more about the FA platform? Leave your details and we will be in touch.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.Share this Post