FA Solutions selects new CEO

Tomi Lod on nimitetty FA Solutionsin uudeksi toimitusjohtajaksi

Lod aloittaa tehtävässään 1.9.2022.

FA Solutions selects new CEO
Tomi Lod aloittaa FA Solutionsin toimitusjohtajana 1.9.2022.

Lehdistötiedote, vapaa julkaistavaksi

HELSINKI (1.9.2022) Pilvipohjaisia portfoliohallintaratkaisuja tarjoava FA Solutions on nimittänyt Tomi Lodin yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.9.2022. Lod on aikaisemmin toiminut finanssiteknologiayritys Clausion Oy:n toimitusjohtajana.

“Uudet mahdollisuudet ovat innostavia ja olen todella iloinen päästessäni aloittamaan työt FA:lla. Koen olevani etuoikeutettu, kun minua on pyydetty näin merkittävään rooliin. Minulla on kokemusta samankaltaisten yritysten johtamisesta, joten ymmärrän, kuinka tärkeää asiakaskokemuksen priorisointi on. Odotan innolla tämän ymmärryksen hyödyntämistä FA:n kasvutarinan seuraavassa vaiheessa”, sanoo FA Solutionsin toimitusjohtaja Tomi Lod

Lod seuraa tehtävässä Juha Lehtosta, joka perusti FA Solutionsin vuonna 1999 ja on johtanut yritystä sen koko olemassaolon ajan. Lehtonen jatkaa tuote- ja teknologiajohtajan roolissa (Chief Product & Technology Officer) 1.9.2022 alkaen. Hän keskittyy jatkossa FA:n portfoliohallintaratkaisujen kehittämiseen ja kilpailukykyyn.

“Tomi on oikea henkilö viemään FA Solutionsin seuraavalle tasolle. Tomilla on kattava ja monipuolinen kokemus eri rooleista ohjelmistoyhtiöissä, joten hän ymmärtää, miten FA:n kaltainen yritys toimii. Mieltäni lämmittää erityisesti se, että hän koodaa yhä silloin tällöin itsekin”, sanoo Lehtonen. 

Uuden toimitusjohtajan rekrytointi on ollut pitkä ja huolellinen prosessi, jossa on otettu huomioon FA:n historian ja kulttuurin vaaliminen yrityksen tulevaisuuden perustana. Lodin vahvuuksia ovat ihmisten johtaminen, avoimuus, intuitiivinen toimintatapa, hyvä kaupallinen ajattelu ja keskittyminen asiakkaisiin. Nämä piirteet vakuuttivat FA Solutionsin hallituksen siitä, että oikea henkilö toimitusjohtajan tehtävään oli löydetty.

Ennen FA Solutionsin riveihin liittymistä Tomi Lodilla on jo takanaan ansiokas ura kansainväliseen skaalautumiseen valmistautuvien yritysten johtamisessa. Clausion Oy:llä Lod varmisti, että asiakaskeskeinen kulttuuri oli kaikkien päätösten ja kasvun keskiössä.

FA Solutions tarjoaa varainhoitajille pilvipohjaisen sijoittussalkun hallinta-alustan, joka automatisoi ja keskittää operatiiviset prosessit yhteen helppokäyttöiseen järjestelmään useiden sovellusliittymien kautta. FA-alusta koostaa datan yhteen dokumenttiin automaattisesti valittujen muuttujien mukaan, mikä auttaa varainhoitajaa tekemään parempia päätöksiä.

FA Solutions palvelee tänä päivänä yli 70 suurta pankkia, riippumatonta varainhoitajaa ja institutionaalista sijoittajaa 15 eri maassa. Vuonna 1999 perustetulla FA Solutionsilla on toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa, Alankomaissa ja Latviassa.

###

Lisätietoja Tomi Lodista

Tomi Lod on naimisissa ja hänellä on kolme aikuista poikaa. Kaksi vanhempaa poikaa työskentelevät teknologia-alalla ja nuorin pelaa jalkapalloa ammattilaisena Minnesotassa, Yhdysvalloissa. Hänen kaksi lastenlastaan ovat kietoneet hänet pikkusormensa ympärille. Lodilla on matematiikan tutkinto Yhdysvaltain Michiganissa sijaitsevasta Kalamazoo Collegesta.

Vapaa-ajallaan Lod mielellään urheilee ja lukee.

“Jääkiekko ja kaukalopallo ovat mieluisia lajeja, kuten myös lumilautauilu. Lukemiseksi kelpaa kaikki liiketoimintakirjoista science fictioniin.” 

FA Solutions

FA Solutions on Pohjoismaiden johtava varainhoitajien, rahastonhoitajien, family office -sijoitusyhtiöiden ja pankkien ohjelmistotoimittaja, joka auttaa heitä hallitsemaan asiakkaidensa varallisuutta maailmanlaajuisesti. Tarjoamme pilvipohjaisen salkunhallintaratkaisun, joka automatisoi ja keskittää monenlaiset operatiiviset prosessit yhteen helppokäyttöiseen FA-järjestelmään. Uskomme, että korkealaatuinen teknologia mahdollistaa laadukkaat varallisuudenhallintapalvelut kaikille. Lisätietoja osoitteessa www.fasolutions.com.

Lisätiedot

Tomi Lod, Toimitusjohtaja

FA Solutions

+358 50 670 31
tomi.lod@fasolutions.com

Kuvat medialle

Want to know more about the FA platform? Leave your details and we will be in touch.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.Share this Post